Rally Club Holland

Voor en door rijders

Nieuws 

PERSBERICHT ONRK 2021

Door het Coronavirus zijn de wedstrijden van 2021 allemaal verschoven naar het tweede deel van het jaar 2021. Helaas betekent dit dat een aantal wedstrijden definitief niet plaats zal vinden. Zoals het er nu uitziet start het rallyseizoen met de GTC-Rally op 10 juli. Voor meer informatie, zie het persbericht van de KNAF of kijk naar de rallykalender op de website van de KNAF:

https://www.knaf.nl/disciplines/rally/kalender-2020

Persbericht ONRK 2021
Gepubliceerd door de KNAF
Persbericht ONRK.pdf (112.74KB)
Persbericht ONRK 2021
Gepubliceerd door de KNAF
Persbericht ONRK.pdf (112.74KB)


03/04/2021     -     Bram Hesselink

NIEUWS OVER ZELFBOUW ROLKOOIEN PER 1/1/2021

Met ingang van 1/1/2021 zijn er nieuwe eisen aan zelfbouw rolkooien. Auto's met een bestaande homologatie mogen nog gebouwd worden met een zelfbouw rolkooi, voor nieuw te bouwen auto's zonder homologatie (groep P en G) en nieuw te homologeren auto's is dit niet meer toegestaan. 
Zie de link voor de exacte tekst.

https://knaf-preview.maglr.com/knaf-magazine-editie-35-februari/zelfbouw-rolkooien

09/02/2021     -     Rutger-Jan Hesselink

TEVREDEN GEZICHTEN BIJ RCH TESTDAG 

Agelopen vrijdag 4 september vond in Weeze (D) de RCH testdag plaats. Met bijna 40 aanmeldingen was deze testdag op voorhand  al een succes.  De Rally Club Holland, de belangenvereniging voor alle rallyrijders en- navigatoren uit Nederland, organiseerde deze dag als voorbereiding op de langverwachte start van het rallyseizoen 2020. 

In een jaar waarin het afgelastingen regent, lijkt het er op dat het seizoen toch nog gedeeltelijk verreden gaat worden. Op zaterdag 19 september wordt de Vechtdalrally, weliswaar zonder publiek, verreden gevolgd door de 2 andere wedstrijden in Oost-Nederland.

Op de deelnemerslijst een grote diversiteit aan auto’s, waardoor ook de officials (dank voor jullie aanwezigheid) veel moois te kijken hadden. Meest opvallende auto was misschien wel de Hyundai Accent WRC van de Duitser Ralf Fischer, die op invitatie van Götz Pfauder aanwezig was. Ook niet te versmaden was de Lancia Delta Integrale van MCC Sport die op veel belangstelling kon rekenen. Als er een prijs te verdienen was voor de meest dwarse rijstijl zou Freddy Gerritsen Mulkes wel eens hoge ogen kunnen gooien, zijn dwarse rijstijl was een lust voor het oog voor de aanwezigen waaronder zelfs Hans Weijs jr. en Kevin Abbring gesignaleerd werden.

RCH-voorzitter Roel van de Zanden was zelf minder gelukkig. Zijn Mitsubishi Lancer kreeg al snel te maken met een kapotte versnellingsbak en kon pas aan het einde van de middag weer starten. Dankzij een andere versnellingsbak, die door preparateur Piet van Hoof uit Wintelre werd ingevlogen, kon hij nog enkele ronden afleggen.

Een aantal deelnemers had zich niet goed voorbereid en hun auto’s maakten te veel geluid waardoor er extra geluidsdempers moesten worden gemonteerd. Voor de meesten was dit afdoende waardoor ze na een korte onderbreking konden genieten van de testdag.

Met een barbecue en op gepaste afstand (1,5 meter) werd de geslaagde dag afgesloten.

Vervolg 

Ook in 2021 wil de RCH een rally-testdag organiseren om op deze manier iets extra’s te doen voor haar leden. Het lidmaatschap van de RCH biedt daarmee nog meer!

Veiligheidstraining

De speciale veiligheidstraining voor rally-officials,, die gepland stond in april van dit jaar, is doorgeschoven naar 2021. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, zal de RCH hier over communiceren.

Lidmaatschap RCH

Lid zijn van de  RCH kost op jaarbasis slecht € 35,-. De belangenvereniging vertegenwoordigt alle rallyrijders uit Nederland en praat actief mee wanneer het gaat om bijvoorbeeld reglementswijzigingen of homologatieperikelen. Daarnaast wordt actief ingezet op het onderhouden van de contacten met organisatoren en officialverenigingen. Met elkaar en voor elkaar!

09/09/20     -     Rutger-Jan Hesselink

RCH TESTDAG 4 SEPTEMBER

Op 4 september wordt er een testdag gehouden met de Rally Club Holland in Weeze. Aansluitend is er een barbecue voor ieder die is aangemeld. De deelname aan de testdag en de barbecue is voor leden van de RCH gratis. Voor niet leden bedragen de kosten voor de deelname aan de barbecue €16,- waarvan wordt verwacht dat dit contant wordt voldaan bij binnenkomst. Naast de bestuurder zijn er maximaal 4 personen welkom. 

Voor niet-leden is de prijs €100,-, waarna je direct lid bent van de RCH voor een jaar. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, waarbij de huidige leden voorrang hebben. 

Met betrekking tot de auto: deze moeten voldoen aan de veiligheidseisen van de KNAF en er is brandvrije kleding en een helm verplicht. 

De testdag vind plaats bij het Spring Event Weeze, aan de Baaler Str., 47652 Weeze, Duitsland.

- Aanmelding is niet meer mogelijk aangezien dit evenement al heeft plaatsgevonden -

20/07/20     -     Bram Hesselink

HET CORONAVIRUS GOOIT OOK BIJ DE RCH ROET IN HET ETEN
De Algemene Leden Vergadering staat gepland voor zaterdag 18 april. Mogelijk kan deze vergadering inclusief de gezellige barbecue geen doorgang vinden, uiterlijk 6 april wordt hier een besluit over genomen. 

15/03/20     -     Rutger-Jan Hesselink